RESIPI SWEET CHOCOJAR

 Bagi anda yang ingin mencuba dan merasa Chocojar air tangan sendiri, kami juga menyediakan resipi Sweet Chocojar kami. πŸ˜πŸ‘‡

Bahan-bahan 

  • 1 Bar Coklat Cadbury 165gm
  • 50 gram Coklat Gelap
  • 3 Sudu Besar Minyak Masak
  • 4 Cawan Bubble Rice
Cara-cara: 
  1. Cairkan coklat cadbury dan juga coklat gelap dengan minyak. Gunakan kaedah double boil.
  2. Setelah cair, angkat dan biarkan coklat betul-betul sejuk.
  3. Sangai atau bakar bubble rice sehingga betul-betul rangup. Sejukkan diluar sebentar sebelum dimasukkan ke dalam bekas. *jangan biarkan bubble rice ni terdedah lama. Nanti lemau pula.
  4. Setelah coklat sejuk, tuangkannya di atas bubble rice tadi. Gaul rata dan boleh ngap sampai habis. 

SELAMAT MENCUBA!πŸ’“πŸ’“

Comments