Bagi anda yang ingin mencuba dan merasa Chocojar air tangan sendiri, kami juga menyediakan resipi Sweet Chocojar kami. ππ
Bahan-bahan
- 1 Bar Coklat Cadbury 165gm
- 50 gram Coklat Gelap
- 3 Sudu Besar Minyak Masak
- 4 Cawan Bubble Rice
Cara-cara:
- Cairkan coklat cadbury dan juga coklat gelap dengan minyak. Gunakan kaedah double boil.
- Setelah cair, angkat dan biarkan coklat betul-betul sejuk.
- Sangai atau bakar bubble rice sehingga betul-betul rangup. Sejukkan diluar sebentar sebelum dimasukkan ke dalam bekas. *jangan biarkan bubble rice ni terdedah lama. Nanti lemau pula.
- Setelah coklat sejuk, tuangkannya di atas bubble rice tadi. Gaul rata dan boleh ngap sampai habis.
SELAMAT MENCUBA!ππ
Comments
Post a Comment